maanantai 15. heinäkuuta 2013

Messuterveiset

Lukaali

Kesäiset terveiset kuvankauniista Fiskarsista! Kuluneena viikonloppuna järjestettiin Fiskarsin Antiikkipäivät. Antiikkipäivien yhteydessä järjestettiin Lukaalissa Tyylit ja Tekijät –tapahtuma, johon myös meidän osuuskuntamme osallistui. Tapahtuman tarkoituksena oli ”yhdistää perinteisiä käsityöläisiä saman aatteen alle, säilyttämään ja korjaamaan vanhoja interiöörejä ja niihin kuuluvia osa-alueita”.  Tapahtuma esitteli mm. eri tyylisuuntia ja perinteisiä työmenetelmiä.

Messuosastollamme annettiin työnäytteitä savirappauksesta, johon kollegani Teemu Kajaste on vuosien saatossa erikoistunut. Koska sattuneesta syystä rakennuspintakonservaattoreiden on yleensä vaikeaa irrottaa tai ottaa työnäytteitä mukaansa, me muut tyydyimme esittelemään referenssejämme kirjojen ja dokumentointien muodossa. Kirjoja esille laitettaessa oli mahtava huomata miten monessa hienossa kohteessa olemme saaneet työskennellä.

Teemu sekoittamassa savilaastia.
Messusälää
Aktiivisten messukävijöiden kanssa virisi monenlaisia keskusteluja ja myös meillä oli ilo tutustua kulttuuriperinnöstä valistuneisiin ihmisiin. Monet olivat alan ammattilaisten tavoin huolestuneita taantumasta 1960-luvun kaltaiseen purkubuumiin, jonka vuoksi vanhoja rakennuksia tai niiden alkuperäisiä osia häviää yhä 2000-luvun toisella vuosikymmenellä. Valistuksen tarve ei tunnu menevän koskaan ohi.

On hienoa kuitenkin huomata, että jotkut ihmiset ymmärtävät rakennuspintojen merkittävän roolin sisustuksessa. Pelkkien valkoisten seinien ympäröimänä hienoimmatkin antiikkihuonekalut ja esineet jäävät vain varjoksi itsestään. Eri tyylisuunnilla on todella paljon muutakin annettavaa! Värejä, muotoja, erikoisia työtekniikoita ja käsityötaitoa parhaimmillaan. Näiden kaikkien asioiden edessä myös se vanha antiikkilipasto pääsee lopultakin oikeuksiinsa.

-KatjaTerveiset lauantain kokoonpanolta (vasemmalta oikealle): Katja Luoma, Kirsi Karpio, Teemu Kajaste ja Tuuli Kuittinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti